martes, 25 de marzo de 2008

Origen del iron man......

L'any 1978 John Collins, un comandant dels marines, es va fixar un repte: unificar les tres competicions amb més duresa de Hawaii. La "Waikiki Rough Water Swim" de 3.800 metres de natació, la "Around the Island Bike Race" de 180 km. de ciclisme, i la "Honolulu Marathon" de 42,195 km. de cursa a peu, van quedar unificades en una mateixa competició.

Es va crear l'Ironman de Hawaii, la prova combinada més important del Món. L'olimpíada de Sydney de l'any 2000 ja va incloure el triatló dins del seu programa amb unes distàncies de 1.500 metres de natació 40 quilòmetres de ciclisme i 10 km. de cursa a peu. A casa nostra s'organitzen competicions d'aquesta distància i també de més curtes (750/20/5) a l'abast de tothom.

La pràctica del triatló queda limitada a la temporada de platja, per aquest motiu els afeccionats al multi esport han trobat altres fórmules per ampliar la activitat al llarg de tot l'any: Per una banda el Duatló substitueix la prova de natació del primer sector dels triatlons per una cursa a peu. I per altre banda el Triatló d'hivern, que es una adaptació del duatló, inclou una prova d'esquí nòrdic al tercer sector.

També hi ha una variació del triatló d'estiu: el Quadratló, que inclou una prova de caiac després de la natació. Encara més novedòs resulta l'Aquatló, que son dues curses a peu separades per un sector de natació. Pels amants de la bicicleta de muntanya cada vegada s'organitzen més proves amb el sector de ciclisme per camins fora de carretera.

No hay comentarios: